top of page
Lees ook:
Zoek op onderwerp:
No tags yet.

Paasdiëet

Dit jaar geven we een nieuwe draai aan Pasen! Niet de hele dag proberen niet mee te doen met al het eten en dan toch een paar chocolade haasjes en eitjes in je mond moeten steken. Nee, dit jaar gaan we werken aan onze spieren en op zoek naar balans.

Paasuitjes

Met Pasen is er vaak een hele familie-happening, samen eten hoort dan bij het ritueel. Maar het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je de hele dag samen op een stoel zit zonder dat je actief bezig bent. Neem je familie mee voor een lange wandeling op de hei. Éen van de beste paasuitjes die ik ooit heb gehad was een dagje fietsen op de Hoge Veluwe.

Balans

De dagen rondom Pasen is het lastig om je volledig aan een perfect dieet te houden, maar probeer balans te creëren. Zo verlies je misschien niet de kilo's die je kwijt zou willen, maar je krijgt wel de spieropbouw die uiteindelijk een mooie vorm in je lichaam brengt. De sleutel hiervoor is balans: Gezond eiwitrijk eten en veel bewegen. Pasen is hiervoor een prima uitgangspunt. Eieren zitten immers boordevol eiwitten.

Een paar recept-ideetjes

Met Pasen zit je thuis en dan wordt er dus op je gelet. Samen eten en samen eitjes zoeken(en die vervolgens ook weer opeten -_-). Neem het heft eens in eigen handen en maak ook wat lekkers klaar. Hier wat gezonde ideetjes.

Asperges! Met Pasen zijn de asperges weer in de winkel. Ze staan echt voor het seizoen, en ze zijn lekker en gezond. Ook hebben ze weinig calorieën. Vaak worden asperges gegeten met eitjes, hierdoor maak je je gerechtje een echt paas-gerechtje. Bovendien zitten eitjes boordevol eiwitten die jou kunnen helpen je spieren op te bouwen en je lichaam te vormen. Eet dus gerust ook een eitje bij je ontbijt en doe daarna wat spieroefeningen!

Smoothies! Fruit is gezond en calorie-arm. Van fruit kan je heerlijke smoothies en sapjes maken. Dat is fris, lenteachtig en dus heerlijk om te nuttigen in je paasvakantie.

Ook salades passen helemaal in het lenteseizoen. Deze salades kan je zo vullend maken als je zelf wilt. Naast de sla zelf, kan je het best ingrediënten met vezels en eiwitten toevoegen. Eiwitten helpen je spieropbouw en vezels zijn goed voor je spijsvertering.

- Eiwitrijke vissoorten: Bijvoorbeeld zalm, tonijn, forel of sardines

- Vlees is meestal iets minder gezond dan vis, maar je kan ook bijvoorbeeld kip toevoegen

- Magere kaas bevat ook een hoop eiwitten

- Linzen, kikkererwten, bruine bonen en verschillende noten(noten kan je het beste rauw nemen), pitten en zaden zijn rijk aan eiwit en bevatten ook nog eens vezels. Een heel bijzonder alternatief: zoek eens naar quinoa!

- Paddenstoelen zijn ook heel gezond

- Bessen, mango en aarbeien bevatten relatief veel eiwit en minder calorieën. Avocado en banaan bevatten naast eiwit ook veel vezels, maar zijn calorierijker.

- Broccoli, artisjokken, frambozen, peren en appels staan bekend om hun vezels.

Ik wens jullie een gezellige paasvakantie!!

Liefs, Joly

bottom of page