top of page
Lees ook:
Zoek op onderwerp:
No tags yet.

Groene Smoothies

Als we de verhalen mogen geloven:

- gezond afvallen

- meer energie

- meer levenslust

Waarom?

De laatste tijd hoor ik er steeds vaker over: Groene Smoothie. Groene smoothie als ontbijt, groene smoothie als lunch, groene smoothie als dinner en groene smoothie als tussendoortje. De ingrediënten die deze groentespajes bevatten werken preventief tegen vrijwel alle kwalen en ziektes die in onze westerse samenleving voorkomen. Het zijn ware toverdrankjes. Groentes hebben een preventieve werking op veel ziektes en helpen ons vitaal en gezond te blijven. Of je de groente nu kookt, stoomt, bakt, hakt, of pureert en gebruikt in een groene smoothie. De vitamines en mineralen uit de groenten zijn de weldoeners. Het voordeel van de groenten drinken in een smoothie is dat je je groenten niet pas 's avonds hoeft te eten. Je kan zo een groenteontbijt nemen. In de groenten zitten verschrikkelijk veel vezels. Je spijsvertering wordt direct op gang gebracht, wat het afvallen natuurlijk weer vermakkelijkt. En het helpt je om je tijdens je strenge dieet toch wat vitaminen binnen te krijgen. Een ontbijttip van mij voor jullie allemaal, dus!!

Bereiden

Het enige dat je nodig hebt voor een groene smoothie is een blender, groentes en een beetje fantasie of een recept. Omdat de groenten soms moeilijk te vermalen zijn is een blender met een sterke motor van belang. Een andere tip is om, als je een smoothie gaat maken, als eerste te beginnen met wat water(je kan natuurlijk ook joghurt/melk/sojamelk gebruiken, maar dat bevat calorieën), daarna voeg je de groeten in etappes toe.

Ingrediënten

Je kan in je smoothie elke iedere groente gebruiken die rauw te eten is. Maar als je zeker wil weten of het te drinken is kan je ook een recept gebruiken. Je kan natuurlijk ook altijd een beetje fruit toe voegen, daarvan wordt je smoothie zoet.

bottom of page